Otteluennakot Vilpas SB – Ruoska 4 & Ruoska 4 – Leisku 2 (16.12.2017 15:00 & 17:00, Hirvihovi, Loimaa)

Tänään lauantaina Paimion Ruoska 4:llä on edessään kuluvan kalenterivuoden viimeinen turnaus, kun sarjajohtaja matkaa synkkään ja mystiseen Loimaan kaupunkiin jo toista ja samalla tiettävästi viimeistä kertaa, ellei sitten kauden jälkeen päädytä johonkin karsintaotteluihin. Vastaansa VST saa sarjan jumbopaikkaa hallussaan pitävän Vilpas SB:n ja turnausisäntä Loimaan Leisku 2:n.

Näin ennen joulua monella on varmasti runsaasti erilaisia kiireitä ja esteitä, ja luonnollisesti myös laiskojen on hyvä vedota tekemättömyydessään joulun kiireisiin, vaikka toiminta olisikin samanlaista munien rapsuttelua ympäri vuoden. Tämäkin otteluennakko tulee olemaan vain kevyt pintaraapaisu, eikä mikään siperiantiikerin puolet naamasta irroittava voimallinen läimäisy. Onko kyse sitten laiskuudesta vai kiireestä? Vedotaan poliittiseen tapaan huonoon aikataulusuunnitteluun.

Kolmelta alkavalta päivän avausottelussaan VST saa vastaansa salolaisen Vilpas SB:n, joka on toistaiseksi saavuttanut seitsemästä pelistään kolme sarjapistettä, mutta toisaalta sarjassa tähän mennessä esiintyneestä epätasaisuudesta johtuen eroa viidenteen sijaan ei ole kuin yhden pisteen verran. Vilpaslaisista on valitettavasti muuten kovin vähän sanottavaa, sillä edes joukkueen pelipaidan väriä ei voi sanoa täydellä varmuudella, mutta ainakaan todellisten rökäletappioiden määrä ei ole yhtä suuri kuin joillain muilla häntäpään joukkueilla, joten siitä plussaa. Lisäksi ainakin pari vastustajista on varsin reiluja sällejä, sillä he antoivat pyydettäessä tulta erään VST-pelaajan savukkeeseen neljä viikkoa sitten marraskuisessa Salossa, eivätkä edes pyytäneet siitä maksua.

Leisku on kohdattu jo kertaalleen alkukaudesta, tuolloin Ruoska voitti selkein 12-3-lukemin. Loimaalaisista jäi mieleen ennen kaikkea pelipaitojen selkämyksissä olevat lempinimet, ja onkin mielenkiintoista nähdä, millä pelipäällä Kanki, Kake ja kumppanit ovat tällä kertaa. Jo takavuosilta tuttu Markus Tuominen on laukonut otteluissa tällä kaudella jo ainakin 120 kertaa, eikä tahdin voi ainakaan olettaa taantuvan mainitusta. Leiskun ruuti on ainakin lauantaiaamuna ollut melko kuivaa, sillä nopean tilastopäivittämisen ansiosta on tiedossa, että joukkue kaatoi aamun ottelussaan SB Somero 2:n peräti 13-3.

Paimiolaisjoukkueen kokoonpanolottokone tuntuu pyörivän vielä näin kolme tuntia ennen ottelun alkuakin melko vinhasti, sillä kaiken maailman sairastelut, parturit ja muut pakottavat menot lietsovat epävarmuuden pilveä pelaajavalmentaja Sauli Uolevi Kotron, joka on itsekin poissa, pään ylle: ”WhasApp on paukkunut viimeisen vuorokauden aikana niin railakkaasti, että nyt on menossa kokoonpanosuunnitelma vol. 87. Jos Vesalaisen Okella on pikkujoulut, jokainen voi arvata paikallepääsylle saatavavan kertoimen suuruusluokkaa.  Lisäksi on ollut liikkeellä jotain flunssantynkää, mutta ainakin väkeä saadaan paikalle sen verran, ettei kenenkään tarvitse rehkiä ilman vaihdossa käymistä. Olen tottunut ratkaisemaan tällaisia ongelmia, sillä olen niin kova jätkä, että otan Buranankin peräruiskeena”, Kotro kehaisee hymy suunpielissään.

Matka Loimaalle jännittää jo nyt, kuten myös päivän otteluiden kulku. Näillä keleillä sekä maanteillä että parkettilattialla on liukasta, mutta kannattaa muistaa, että kohtuullisen raju ihmishenkiä vaatimaton kolarikin on tappiota parempi vaihtoehto.

Kommentoi: