Sarjajumbo Vilpas kaatui näytöstyyliin

Muun muassa Petri Johanssonin paljon hehkuttamat makkaraperunat oli nautittu ja ryhmä alkoi pikkuhiljaa palailemaan takaisin Hanhivaaran liikuntakeskukseen. Toisen pelin alkuun oli kuitenkin vielä aikaa, mutta pienen viihdykkeen säestämänä odottelu ei kuitenkaan tuntunut loputtoman pitkältä. Omalta osaltaan viihdykkeestä vastasi tilastoekspertti Sauli Helena Kotro, joka näytti toteen sen, että rekkamiehen matematiikalla 5 + 5 ei välttämättä olekaan 10. Toisaalta Kotro onkin erittäin kuuluisa siitä, että hän saa eri tuloksen aina sormensa laskiessaan.

Jonkinlaista viihdykettä tarjoili myös itse ottelu, vaikka melko aikaisessa vaiheessa kävikin selväksi se, että sarjakakkosen ja -jumbon välillä on ainakin Länsirannikon vitosdivarin lohkossa 17 jonkinmoista tasoeroa. Mainittu ero heijastui myös loppulukemiin, sillä Ruoska 4 oli Salon Vilpasta parempi selkeähkösti lukemin 15-4 (2-0, 5-2, 8-2). Ottelussa nähtiin myös erittäin runsaasti rangaistuksia, sillä joukkueille tuomittiin yhteensä kymmenen kahden minuutin jäähyä. Toimitsijoilla riitti siis hommia koko rahan edestä, varsinkin kun ottaa huomioon, että yleensä mainituissa hommissa ollaan ihan puhtaasti talkoohengessä.

Kokoonpanossa oli pari muutosta päivän ensimmäiseen otteluun verrattuna, sillä Lauri Aro asettui maalinsuulle pallosateeseen ja Jussi Tanninen vietti iltapäivän nöyrien miesten piparikeisarifestivaaleilla, vaikka täyttikin vaadituista ominaisuuksista vain toisen. Leveyttä ja kuntopohjaa on kuitenkin sen verran, että Juken poissaolo pystyttiin paikkaamaan lähimetsän puusta houkutellun lemmikkioravan avulla.

Avausmaalia saatiin odottaa peräti 23 sekuntia Sauli Malmilehdon päättäessä harjoitellun vaparikuvion maaliin, mutta tämän jälkeen alkoi kuiva jakso, vaikka Vilpas tyytyikin lähinnä pakittelemaan antaen VST:n suosiolla kontrolloida pelin kulkua. Kuivan kauden päätti Pasi ”Orhi” Nurmi ajassa 8:57, ja maalia edelsi hellä ja rakastava ohjaus ties kuinka monennen kerran päivän aikana. ”Iso mieskin voi olla hellä, vaikka otteistani löytyy tarpeen vaatiessa myös rajuutta. Olenkin eräänlainen ääripäiden mies, enkä tyydy rakastellessanikaan mihinkään tavanomaiseen, mutta syvällisemmin tästä tietävät vain harvat ja valitut henkilöt, kuten tuttu kebabmyyjä ja työpaikan luottamusmies”, Nurmi hekumoi innostuksissaan.

Vilpas sai Ruoskan toisesta osumasta jonkinlaista boostia otteisiinsa, mutta toisen erän alkuun Jarkko Hämäläinen sivalsi reikäpallon alanurkkaan muuttaen tilanteeksi jo 3-0. Viisi sekuntia tämän jälkeen aakkosissa kärkipäässä viihtyvä kalamainen maalivahti Ari Ahven sai kaivaa pallon selkänsä takaa uudemman kerran, kun hyökkääjäksi siirretty Jani Kumpulainen karkasi keskialoituksesta suoraan maalintekoon. Viimeistään Joonas Järvistön 5-0-maalin jälkeen touhussa alkoi olla jonkinlaista ratkaisun makua, vaikka pian tämän jälkeen Juho Varpula kavensikin uskomattoman kierteisellä vapaalyöntimaalilla, joka oli muuten ensimmäinen Aron selän taakse eksynyt pallo kuluvalla kaudella. Kovinkin teräs murtuu riittävässä paineessa vaikka tuurilla, jos ei muuten.

Viimeiseen erään lähdettäessä ero oli jo viiden maalin suuruinen, mutta Vilpaksellekin on annettava tunnustusta: liian kovaksi osoittautuneesta vastustajasta huolimatta hommaa ei lyöty leikiksi, vaan salolaiset jaksoivat yrittää sortumatta asennevammailuun. Aina ihan pelkkä asennekaan ei tosin riitä, sillä pelinumeroa 31 kantava Aleksi kasvatti eroa patenttilaukauksellaan osuvasti ajassa 31:31, ja seuraavan 12 minuutin aikana ottelussa nähtiinkin peräti kymmenen osumaa, joista Ruoska niittasi sisään kahdeksan. Ottelun loppua kohti kiivastunut maalitahti osoitti, että tällä kertaa otteluun lähdettiin ”hitaasti käynnistyvä dieselveturi” -taktiikalla. Joukkueen liikkumisesta voisi tosin olettaa tätä pelitapaa kaytettävän lähestulkoon poikkeuksetta, mutta se on vain taktiseksi nerokkuudeksi kutsuttua puolivallatonta hämäystä.

Kautta on jäljellä vielä kolmen turnauksen, eli kuuden ottelun, verran. Neljällä voitolla VST varmistaa kakkospaikan, ja pelkkiä voittoja ottamalla lohkovoitto on tosiasia. Kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina Somerolla, mutta sitä odotellessa voi vaikka laskea taivaalta tippuvia lumihiutaleita. Tai sitten voi harrastaa samaa kuin puuhamies Kotro, eli pestä tussinjälkiä pois iholta.

Tehoilijat: Jere Oksanen 1 + 4, Sauli Malmilehto 3 + 1, Joonas Järvistö 2 + 2, Pasi Nurmi 3 + 0, Jarkko Rumpunen 2 + 1, Aleksi Airio 1 + 2, Jani Kumpulainen 1 + 2, Jarkko Hämäläinen 1 + 1, Arttu Perkonoja 1 + 0, Matti Veijola 0 + 1

Jäähyilijät: Sauli Kotro 2 min, Jani Kumpulainen 2 min, Pasi Nurmi 2 min, Arttu Perkonoja 2 min, Jarkko Rumpunen 2 min, Matti Veijola 2 min

Maalivahti: Lauri Aro 45 min, 4 maalia

Kommentoi: